Kokkerellen met streekbieren
De streekbieren op de kaart vind je ook terug in onze gerechten!
Scampi in onze Geuzesaus, Lambiekbier in onze saus van de Chef, Kriekenbier in het stoofvlees, Belgoo Luppoo in de BearNess, Belgoo Magus in onze befaamde champignonsaus en Herberg Bruin in onze Cambozolasaus… het zijn maar enkele voorbeelden.
Wij zoeken ook graag naar lokale producten om mee te werken in de keuken. Oude kaas van den Herberg is bijvoorbeeld een perfect huwelijk met onze huisgemaakte Herisemham.
Wij werken graag met lokale producten en zijn fier op volgende samenwerkingen
hoeve cuvry – dworp
hof te Berchemveld – sint laureins berchem
geuze girardin – sint ulriks kapelle
koffie – mokkadis – halle
whisky en rum – t parlement – halle
den herberg – buizingen
belgoo brouwerij – sint pieters leeuw
VZW DE POEL
gouverneur van la trappe
ambassadeur van orval
Donderdag Veggiedag
De Smidse is ook een paradijs voor de vegetariërs. Ness, de kok, kookt heel graag met allerlei vleesvervangers en op onze kaart vind je veel meer dan het gebruikelijke ‘Slaatje Geitenkaas’ of een kaaskroketje!
Elke donderdag staat er resoluut een vegetarische dagmenu op de suggestiekaart.
Vrijdag Visdag
De Smidse houdt van tradities. Bij ons oma altijd vis op vrijdag. Wij houden deze traditie graag in ere en onze dagmenu zal op vrijdag altijd uit het water komen!